Amerikāņu alus darītava Saltwater Brewery izstrādājusi tehnoloģiju, kas ļauj ražot 100 % bioloģisku alus iepakojumu. Šobrīd vēl joprojām zīmola produkcija ir pieejama skārda bundžās, taču bundžu ietvars ir videi draudzīgs.
Kompānijas mērķis, kuru tā plāno īstenot tuvā nākotnē – 100 % bioloģisku alus bundžu ražošana.
Alus bundžu gredzeni radīti no alus ražošanas blakusproduktiem, piemēram, no kviešiem un miežiem, tādējādi kalpojot par labu uzkodu alus cienītājiem un nenesot kaitējumu apkārtējai videi.
Izpētīts, ka aizvadītā gada laikā Amerikas iedzīvotāji izdzēruši 6,3 miljardus galonu alus, un puse no tilpuma bijusi pildīta skārda bundžās. Vairākums plastmasas gredzenu, kas satur alus bundžu paku, nonāca okeānā, apdraudot ūdens iemītniekus un putnus.
Šis šausminošais fakts kalpoja par pamatu jauna iepakojuma koncepta izstrādei.
Foto: Eric Gjerde/https://www.flickr.com/photos/origomi//https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/